راهنمای خرید تخت معاینه
یک پزشک برای معاینه عمومی و تخصصی بیماران خود نیاز به یک تخت دارد. با توجه به کاربرد تخت معاینه، پزشکان از انواع مدلهای آن در مطب یا کلینیک ها استفاده می کنند. انواع تخت معاینه با توجه به تخصص پزشک باید انتخاب شوند. در راهنمای خرید تخت معاینه به نکات کلیدی برای خرید این وسیله کاربردی می پردازیم.
تخت معاینه چیست؟
تخت معاینه (Examination Bed) یا تخت معالجه، مشابه تخت معمولی است که بیمار برای معاینه بر روی آن قرار می گیرد. این نوع از تخت ها نسبت به تخت های معمولی از ارتفاع بیشتری برخوردار هستند تا امکان معاینه برای پزشک فراهم شود.
در انواع تخت معاینه سعی می شود تا از فلزهای بادوام و تشک های باکیفیتی استفاده شود تا علاوه بر کارآیی بالا، ماندگاری آن افزایش پیدا کند. کاربرد تخت معاینه موجب می شود تا آن را در مراکز درمانی، کلینیک ها، بیمارستان ها و همچنین مطب پزشکان مشاهده کنیم.
آشنایی با کاربرد تخت معاینه پزشکی
تخت معاینه پزشکی یکی از تجهیزات پرکاربرد در مراکز درمانی است. از این تخت برای معاینه بیماران، جراحی های محدود پزشکی، تزریقات یا تعویض پانسمان، معاینه اطفال و.. استفاده می کنند. کاربرد تخت معاینه بسیار زیاد است به طوری که می توان آن را در تمامی مراکز درمانی یا مطب های پزشکان مشاهده کرد.
یک تخت معاینه دارای پایه، تشک ابری و روکش پلاستیکی است. تخت های معاینه دارای انواع مختلفی هستند که برحسب نیاز از آنها استفاده می شود.
معرفی انواع تخت معاینه
انواع تخت معاینه در فروشگاه های تجهیزات پزشکی برای مصارف گوناگون عرضه می شوند. معمولا براساس کاربرد تخت معاینه و مکانی که از آن قصد استفاده داریم به خرید تخت می پردازیم. در ادامه این راهنمای خرید تخت معاینه به معرفی انواع مطرح آن در بازار میپردازیم:
1) تخت معاینه پایه تاشو
در این نوع از تخت های معاینه، پایه های تخت به صورت تاشو طراحی می شوند. امکان جمع کردن پایه های تخت موجب می شود تا حمل و نقل آن ساده تر باشد. همچنین در صورت عدم نیاز به آن، نگهداری از تخت در انبار فضای کمتری بگیرد.
2) تخت پایه ثابت
در این مدل تخت معاینه، پایه ها ثابت هستند. استفاده از فلز در پایه ها موجب استحکام تخت می شود. تخت پای ثابت به تخت معاینه ساده نیز معروف است. مدل های تخت معاینه پایه ثابت بیشترین کاربرد و فروش دارند. تخت پایه ثابت نیز خود دارای انواع مختلفی است:
- تخت پایه ثابت زیر سر متحرک: در این نوع تخت معاینه، قسمت سر بیمار قابل تنظیم است. این ویژگی، کاربرد تخت معاینه را افزایش می دهد. پزشک برحسب نوع معاینه ارتفاع سر بیمار را به سمت بالا یا پایین تنظیم می کند.
- تخت پایه ثابت کابین دار: انواع تخت معاینه برای کاربردهای مختلف استفاده می شوند. در تخت هایی که دارای کابین یا کشو هستند، پزشک لوازم جراحی یا معاینه خود را در کمد زیر تخت قرار می دهد تا در صورت نیاز دسترسی آسان به آنها فراهم باشد.
- تخت پایه هلالی: این نوع از تخت معاینه مشابه تخت پایه ثابت است. با این تفاوت که پایه های هلالی تخت باعث زیبایی و استحکام بیشتر آن می شود.
3) تخت معاینه برقی
در هنگام خرید انواع تخت معاینه باید علاوه بر کاربرد مدنظرمان به کارآیی این تجهیزات نیز توجه داشته باشیم. تخت معاینه برقی قابلیت تنظیم ارتفاع تخت و قسمت سری متحرک را دارد. در این مدل از تخت معاینه، دیگر خبری از اهرم های معمولی برای تنظیم تخت نیست، بلکه با زدن یک دکمه و کمک جریان برق، تخت قابل تنظیم است.
تفاوت تخت معاینه و تخت بیمارستانی
انواع تخت معاینه برای استفاده طولانی مدت طراحی نشده اند. عرض کم این نوع از تخت ها باعث می شود تا امکان جابجایی و خواب طولانی مدت بر روی آنها وجود نداشته باشد. علت این نوع از طراحی کاربرد تخت معاینه است. اما در تخت بیمارستانی از فوم ضخیم استفاده می شود و عریض بودن آن در کنار محافظ هایی که باعث عدم سقوط بیمار می شود آن را برای بستری بیمار مناسب می کند.
ابعاد تخت معاینه
در راهنمای خرید تخت معاینه باید به ابعاد تخت نیز توجه داشت. در هنگام خرید تخت به این نکته توجه کنید که از آن برای چه کاربردی استفاده می کنید. به عنوان مثال اگر تخت را برای پزشکان زیبایی و لیزر درمانی می خواهید، تخت باید عرض بیشتری داشته باشد تا بیمار امکان جابجایی بر روی آن را داشته باشد.
معمولا انواع تخت معاینه طولی در حدود 180 سانتی متر و عرض آنها بر حسب کاربرد بین 60 تا 70 سانتی متر است. همچنین ارتفاع تخت از زمین در حدود 70 سانتی متر است.
خرید تخت معاینه با بهترین قیمت قیمت
در این بخش از راهنمای خرید تخت معاینه، قصد داریم تا به بیان نکاتی بپردازیم که در تهیۀ انواع تخت باید مدنظر قرار گیرند. تخت معاینه از جمله لوازمی است که با یک بار تهیه، برای سالیان سال مورد استفاده قرار می گیرد. به همین دلیل در کنار قیمت مناسب باید به کارایی و کیفیت نیز توجه داشته باشید و خرید تخت معاینه را از مراکز معتبری انجام دهید که گارانتی ارائه می دهند.
توجه به کاربرد تخت معاینه
پزشکان متخصص با توجه به نیاز خود به خریداری انواع تخت معاینه می پردازند. معمولا پزشکان عمومی به سراغ تخت های معاینه ساده می روند. اما پزشکان متخصص بر حسب نیاز از تخت های تخصصی استفاده می کنند. نکته مهم این است که امکان خریداری تخت معاینه به صورت سفارشی وجود دارد. در این نوع خرید، امکان سفارش ابعاد یا ارتفاع تخت به فروشنده وجود دارد.
برخی از انواع تخت معاینه تخصصی پر کاربرد
- تخت ژنیکولوژی: متخصصین زنان برای معاینه افراد باردار یا کمک به زایمان آنها از این تخت استفاده می کنند. تخت معاینه زنان شرایط راحت تری را برای آنها و پزشک معالج فراهم می کند. تخت ژنیکولوژی برای معاینه مشکلات رحمی کاربرد دارد؛
تخت ژینکولوژی برای معاینات زنان - تخت معاینه اطفال: متخصص اطفال برای معاینه کودکان از تخت های مخصوص استفاده می کند. تشک این تخت ها دارای ضخامت 10 سانتی متر است تا جلوی آسیب احتمالی به کودک گرفته شود. همچنین طول این نوع از تخت ها حدود 141 سانتی متر و عرض 76 سانتی متر است؛
- تخت ارتوپدی: در جراحی های محدود ارتوپدی که در مطب ها یا کلینیک های کوچک انجام می شود از انواع تخت معاینه ارتوپدی استفاده می شود. کاربرد تخت معاینه ارتوپدی به شکلی است که قابلیت تنظیم ارتفاع را دارند و ضد رطوبت و گرد و غبار هستند؛
- تخت معاینه پوست و مو: در کلینیک های تخصصی پوست و مو از تخت های مخصوصی استفاده می شود که امکان قرارگیری بیمار در حالت های مختلف را فراهم می کنند.
توجه به کیفیت در راهنمای خرید تخت معاینه
توجه به کیفیت در خرید انواع تخت معاینه
همانطور که گفتیم تخت معاینه از جمله تجهیزات پزشکی است که برای طولانی مدت مورد استفاده قرار می گیرد. به همین دلیل در هنگام خرید باید به کیفیت انواع تخت معاینه توجه داشت:
- تشک تخت: در تخت معاینه باید از فوم یک تکه و باکیفیت استفاده شود؛
- رویه چرم: از آنجایی که در انواع تخت معاینه، روی چرم با بدن بیمار در تماس است باید به کیفیت آن توجه کرد؛
- پایه تخت: پایه تخت باید از فلز قوطی مستحکم تهیه شود و همچنین رنگ آمیزی آن با کیفیت انجام شود تا دچار زنگ زدگی و خوردگی نشود.
خرید تجهیزات جانبی برای انواع تخت معاینه
در هنگام خرید تخت معاینه بهتر است تجهیزات جانبی مانند جاسرمی، پایه زیر پا، ترالی پزشکی، رول گیر، روکش تخت، صندلی پزشک و… را براساس مدل تخت تهیه کنید.
توجه به اصالت تخت و اعتبار فروشنده
در هنگام خرید انواع تخت معاینه باید به اعتبار فروشنده توجه داشته باشید. بهتر است تخت را از فروشندگانی تهیه کنید که از اعتبار کافی برخوردار باشند و خدمات پس از فروش مناسبی را ارائه دهند.
قیمت خرید تخت معاینه
قیمت انواع تخت معاینه با توجه به کاربرد و نوع برند آن تعیین می شود. شما میتوانید به راحتی قیمت تخت معاینه پزشکی را به صورت آنلاین از ما استعلام کنید.
سخن پایانی
انواع تخت معاینه با توجه به نیاز و تخصص پزشک در مراکز درمانی مورد استفاده قرار می گیرند. کاربرد تخت معاینه برای پزشکان عمومی و متخصص متفاوت است. به همین دلیل آنها بر اساس معیارهای خود باید به خرید تخت معاینه بپردازند. در راهنمای خرید تخت معاینه به نکات مختلفی اشاره کردیم که در زمان تهیه انواع تخت باید مورد توجه قرار گیرند. (کال تو اکشن: برای دریافت مشاوره خرید تخت معاینه با ما تماس بگیرید. تلفن…)
منابع
- احیا تجهیز
- 1401-11-09
- 178 بازدید